OFF TOPIC: Doblo Wine Bar

2012.04.14. 22:47

Kis lazítás gyanánt le akartunk menni a Kadarka Bárba, egy kicsit Rékával, de mint a Facebook oldalukon kiderült, tegnap este bezáratta őket az önkormányzat építésügyi csoportja. Vajon mit vettek észre most? Mert hogy szeptember óta nyitva vannak... Na nem volt mit tenni, és úgyis ki akartam próbálni egy másik borbárt, ami itt van nem messze, és elmentünk a Doblo Wine Bar-ba, ahol 5 perccel azután, hogy leültünk nagy tömegek kezdtek gyülekezni, úgyhogy pont jókor mentünk. Ráadásul élő zene volt, egy hölgy énekelt, kicsit Norah Jones-os stílusban. A hely hangulatos, klinkertéglás falakkal, tele bortartókkal a falon és sok gyertyával. Mi még kaptunk asztalt, leültünk egy hatoshoz, mert a kettesek foglaltak voltak, aztán később átültettek minket egy felszabadulóhoz, aminek annyi előnye megvolt, hogy kárpótlásul kaptunk két padlizsánkrémes szendvicset ;) Érdekes kombináció volt, mert mákos szélű kalács pirítóson volt oliva bogyóval díszítve. De ugye itt nem ez a lényeg, hanem a borok. Itt sajnos 1 dl, 1,5 dl vagy 1 üveggel lehet rendelni, nem úgy, mint a Kadarkában, ahol 0,5 dl az első lépcső. A borlapon elég 1-1 oldal fehér illetve vörös, meg pár rosé szerepel amit kimérve lehet kapni, és 1 oldal üveges vörös felsorolás van, amik "jobb borok" és csak palackban lehet kapni. Ugyan nem távolról ugatom a borokat, de rájöttem, hogy el akarok menni egy sommelier tanfolyamra, mert a szókincset fejleszteni kellene ;) Íme a sor, amit végig kóstoltam (először hármat akartam csak inni, de aztán belefért a negyedik): 
Demeter - Hanga (2010) (Hárslevelű-Olaszrizling)
Vida Péter - Öregtőkék Kadarkája (2007)
GB Gróf Butler - Cabernet Savignon (2009)
Thummerer - Syrah válogatás (2006)
A Hanga kellemes üdítő és megfelelően adta a fajták jellegzetességeit.
A Kadarka átlagon felüli, zamatos, fűszeres, de egyben lágy is volt. 
A legjobb természetesen a Cabernet Savignon volt, testes, gyümölcsös, elegáns, úgyhogy el is határoztam, hogy kell egy-két palackot szerezni belőle. 
Az utolsót a pincér ajánlotta, és a palackos szekcióból volt egy tegnap nyitottjuk. Sajnos túl hideg volt, és valahogy az első kortyok leszerepeltették, a végére azért tűrhető lett, pedig van neki pár érme... Lehet, hogy majd máshol megkóstoljuk.

Szóval érdemes volt betérni, nem is volt túl drága, de azért jobb ötlet a Kadarka 0,5 decis adagja, ha valaki kóstolgatni akar.

Szerző: DMXC

Szólj hozzá!

Címkék: bor étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://dmxc.blog.hu/api/trackback/id/tr664448671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása